Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Ускоро изградња Сигурне куће у Смедереву

 

У Смедереву је потписан уговор о изградњи Сигурне куће за жртве породичног насиља. Са Невладином организацијом АДРА, уговор о донацији вредној 80.000 евра, потписали су Центар за социјални рад и град Смедерево,
Потписивању су присуствовали  директор Центра за социјални рад Миодраг Надашкић, а у име локалне самоуправе помоћник градоначелника Бојан Теофиловић, заменик председника Скупштине града Бојан Костић и др Весна Јеремић Драгојевић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту.
Регионално прихватилиште за жртве породичног насиља биће адаптирани објекат површине 250 квадрата на локацији у Смедереву. За ту намену АДРА ће у наредне две године издвојити 80.000 евра.
У Сигурној кући свакодневно ће бити збринуто 16 особа.  Они ће поред смештаја и исхране имати обезбеђену правну и медицинску помоћ.