Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Ускоро изградња Сигурне куће у Смедереву

 

У Смедереву је потписан уговор о изградњи Сигурне куће за жртве породичног насиља. Са Невладином организацијом АДРА, уговор о донацији вредној 80.000 евра, потписали су Центар за социјални рад и град Смедерево,
Потписивању су присуствовали  директор Центра за социјални рад Миодраг Надашкић, а у име локалне самоуправе помоћник градоначелника Бојан Теофиловић, заменик председника Скупштине града Бојан Костић и др Весна Јеремић Драгојевић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту.
Регионално прихватилиште за жртве породичног насиља биће адаптирани објекат површине 250 квадрата на локацији у Смедереву. За ту намену АДРА ће у наредне две године издвојити 80.000 евра.
У Сигурној кући свакодневно ће бити збринуто 16 особа.  Они ће поред смештаја и исхране имати обезбеђену правну и медицинску помоћ.