Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Ускоро још 20 станова на Ковачевићеву

 
До следеће јесени још 20 породице добиће кључеве станова у социјално заштићеним условима


Прошле недеље у Смедереву је потписан  Уговор о социјалном становању у заштићеним условима, које финансира Европска комисија из програма ИПА 2008.
Овај уговор потписан је између Комесаријата за избеглице Републике Србије, УНХЦР-а, града Смедерева и Центра за социјални рад.
Партнер у спровођењу пројекта УНХЦР-а је и ХАУСИНГ центар.

Вредност овог пројекта је близу 400.000 евра. Почетак реализације пројекта је октобар 2010. а завршетак јули 2011. године.Реч је о изградњи 20 станова у социјално заштићеним условима на локацији Ковачићево.(трећа и четврта ламела). Треба рећи да ће ових дана бити завршена изградња 20 станова из програма ИПА 2007.

О значају ове сарадње и самог пројекта говорили су градоначелник града Смедерева Предраг Умичевић, и заменик градоначелника др јасна Аврамовић као и директор Центра за социјални рад Миодраг Надашкић. Присутнима се у име УНХЦР-а обратила Анђелита Ћећере, пожелевши Смедереву успешну реализацију пројекта.