Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Ускоро отврање новог базена

 
       Изградња базена напредује одличном динамиком. У то су се у суботу лично уверили представници локалне самоуправе прилоком обиласка локације  на Спортском центру. Градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града, Бранче Стојановић нису крили задовољство оним што су извођачи радова завршили у протеклих десетак дана. Они су у разговору са извођачем радова, надзорним органом  и главним пројектантом, закључили да радови одмичу одличним темпом, те да ће се Смедеревци ускоро купати у новоизграђеном олимпијском базену.

      «Успели смо да Скадар на Бојани, како су га многи звали, у ове две године и поред недостатка пара и уз економску кризу, ипак завршимо. Имамо Дворану Смедерево а од објекта који је почео да се обрушава, добили смо спортски комплекс, што је заиста фантастичан успех за цело Смедерево», истакао је градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић.

      «Иако смо били нападани као локална самуправа да каснимо са радовима, овај базен је створен од почетног цртжа, преко идејног решења пројекта ево до извођачких радова и поред кишне године, грађани ће имати шансу да се овога лета купају у њему.Зуб времена је учинио своје, после више од тридесет година Спортски центар је оронуо, али ми му ево враћамо првобитни изглед уз ново борилиште и врло смо задовољни што упркос свим проблемима, и оним политичке природе, имамо сва уверавања да ће радом у две па уколико буде потребно и у три смене радови бити окончани како смо и обећали. Тако да ће у јулу овде бити отворен олимпијски  и два мања базена», рекао је Умичевић.
      «Смедеревци ће добити врло лепо уређен простор и борилиште и трибине,  а биће уређена и фасада објекта», рекла је др Јасна Аврамовић, заменик градоначелника и додала да је у питању озбиљан рад и приступ који је довео до испуњења снова свих Смедереваца а то је базен у Смедереву. Др Аврамовић такође је најавила изградњу Аква парка већ следеће године.

       «Приликом посете фирми ВИГ и градилишту, Урош Маровић председник Ватерполо Савеза Србије, потврдио је да ће капацитет смедеревског  базена бити  10.000 посетилаца што је три пута више него што може да прими Ташмајдан», истакао је Влада Динић, власник фирме ВИГ, којој су поверени радови на изградњи базена.

       «Срећни смо што је дошло до реализације пројекта. Користим прилику да се, градоначелнику и локалној самоуправи који су поред финансијских и свих других проблема успели да се изборе са свим потешкоћама, захвалим у име фирме Модулар, рекао је главни пројектант Небојша Гишић. Такође је нагласио да базен испуњава све Фида стандарде и да ће на смедеревском базену моћи да се одигравају такмичења највиших рангова. Такође је напоменуо да је обезбеђена најсавременија технологија и да купачи не треба да брину о квалитету воде.

       Председник Скупштине, Бранче Стојановић, захвалио је свим одборницима који су подржали напоре града, и великом већином донели одлуку о ребалансу буджета и на тај начин омогућили, на задовољство свих генерација, да Смедерево добије базен.

Директор Спортског центра, Миломир Томић, ценећи напоре локалне самоуправе, похвалио је извођаче радова и нагласио да ће радници Спортског центра предузети све да боравак грађана на базену учине пре свега безбедним а затим и забавним. Предвиђено је организовање школе за непливаче, културних манифестација, ноћног биоскопа као и многих других садржаја, рекао је директор Спорстког центра.