Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Ускоро решење имовинско правних односа на простору Старе железаре

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града Бранче Стојановић састали су се јуче са представницима компанија које послују  на простору „Старе железаре“.

 

Том приликом разговарали су о проблему парцелације и власничког разграничења компанија које раде на овом простору.

 

Градоначелница је присутне подсетила на састанак који је одржан 2008. године, а између осталог је био у вези са проблемом колосека.

 

Она је додала да је стратегија развоја града да добије туристичку луку, што није изводљиво уколико се не уклони колосек који пролази кроз центар града.

 

Што се питања парцелизације тиче, градоначеница др  Јасна Аврамовић је нагласила да сви чиниоци морају да узму учешће у његовом решавању.

 

Председник Скупштине града Бранче Стојановић је прихватио да пружи помоћ у овој иницијативи за проширивање и додао да ће на следећој Скупштини града Смедерево бити усвојен низ бенефита за оне који послују у Слободној зони, а све у циљу отварања нових радних места као и због потреба нових потенцијалних инвеститора.

 

Представник Компаније „Утва ИБЗ“ Златибор Ковјанић истакао је да све четири компаније које функционишу на овом простору обављају сличне делатности на којима је запослено више од две стотине радника и изнео своје мишљење о неопходности интересовања локалне самоуправе и спремност компанија на проналажењу решења за овај проблем.

 

Наиме, садашњи власници ових компанија изразили су жељу за проналажење евентуалних могућности да у тај простор уђе и режим пословања Слободне зоне.

 

Руководство Града Смедерева преузело је обавезу да размотри могућност измене постојећих планских аката, а да након тога корисници ураде план детаљне регулације и да се затражи мишљење Управе за слободне зоне о могућности припајања тог подручја већ постојећој Слободној зони.