Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Успешан наступ Патоса у Турској

Представа „Пластичне баште“ одиграна је у главном програму Другог међународног позоришног фестивала за децу и омладину „Мала слова, велики снови“, протеклог викенда у Истанбулу.

Представа је одиграна, због великог интересовања, два пута, а глумци позоришта Патос одржали су и две радионице за децу, на тему екологије и заштите животне средине.

Патос је једино позориште на поменутом фестивалу, које је наступило на сцени „Џемал Решит Реи“, која је највећа и најсавременија сцена у Турској, а према тврдњама домаћина, друга највећа и најсавременија на свету.

Две препуне дворане, потврдиле су изузетан успех и сценско извођење на највишем нивоу представе „Пластичне баште“.

У међувремену, Патос припрема и нова гостовања представе „Брат“ почетком следеће године у Италији. Обе представе су копродукција смедеревског позоришта Патос са италијанским Театром Кореја из Лећеа и обе у режији Салватореа Трамаћереа. Тако ове две представе настављају свој живот на међународним сценама.

Подсетимо, Град Смедерево је покровитељ представе „Пластичне баште“, а после гостовања у Истанбулу, којег зову и престоницом света, до краја године су планирани наступи поново у Хрватској, у Ријеци, а могуће је и гостовање у Јапану, са којим Патос има посебне културне везе.

Почетком 2013. године Патос наставља турнеју са „Братом“, а прва гостовања биће у градским позориштима два града на северу Италије, Монфалконе (Monfalcone, Teatro Comunale – 11. јануар) и  Касалмађоре (Casalmaggiore, Teatro Comunale – 12. јануар).