Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Успешна година за Подрум Јанко – нова изложба на Београдском салону вина

Јубиларни, 10. Београдски салон вина окупиће 15. и 16. новембра у хотелу Hyatt Regency најзначајније винарије Србије и региона (бивше Југославије), а међу излагачима ће се наћи и смедеревска винарија Јанко, која ове године бележи изванредне резултате, освајајући признања на такмичењима у земљи и иностранству.

 

После Decanter WWA медаља, Подрум Јанко у овој години доноси српском вину злато и сребро са изузетно цењеног такмичења Mundus Vini у Немачкој и још једном потврђује изузетно успешну сезону за ову винарију.

 

Ригорозни жири, сачињен од 180 врхунских светских винских експерата, доделио је овој винарији златну медаљу за Црвени Запис барик (2008) и сребрну за Завет барик (2009).

Црвени Запис (2011) и Завет Резерва (2008) су добили по 85 поена, што је у рангу медаља, али су због правила да највише 40% узорака може да се окити одличјем, неоправдано остали без налепница.

 

Најновије признање овој винарији стигло је ових дана са Великог теста најбољих вина Србије 2013, до сада најамбициознијег оцењивања домаћих вина у Србији, које је одржано у Хотелу Фалкенстеинер Београд. Била је то круна дводневног тестирања 154 најбољих вина Србије из 36 винарија, а оцењивао је међународни жири састављен од винских експерата који оцењују вина и на највећим светским смотрама.

 

Од укупно 11 вина окићених златном медаљом, једна етикета је Јанкова - Запис црвени (2008), а два вина из истог подрума су понела сребрну медаљу - Sauvignon (2012) и Завет Ресерва (2008).

 

У смедеревској винарији наводе да иза свих овогодишњих резултата стоје ентузијазам, упорност и рад.

 

Винарија је почела и тиху промену визуелног идентитета, па ће медаљама окићена вина ускоро добити и одговарајуће рухо.