Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Успешна посета партнерском Мајнхајму

 
 
Директор Економске школе из Смедерева, Милован Топаловић, је са својим колегама обишао пратнерску школу у Мајнхајму. Ово је била припремна посета за размену ученика где су професори договорили појединости И прецизирали смер наставка сарадње. Упознати су са функционисањем стручних школа у Немачкој, начином извођења праксе И системом школства уопште, које може бити двогодишње, трогодишње И четворогодишње.

Највише интересовања смедеревских професора привукла је практична настава, па су тако имали прилику И да обиђу другу по величини осигуравајућу кућу у Немачкој “Шпаркасе”И луку Мајнхајма,  у којима се изводи део практичне наставе. Директор Топаловић, напомиње да су смедерески професори могли И да се увере да на само 12 километара од центра постоји огромна термоелектрана за целу регију, а да је ваздух потпуно чист И нема загађења.

Другог дана посете Топаловић је немачким колегама И локалној самоуправи Мајнхајма, представио Србију, Смедерево, његове потенцијале И наравно Економску школу што је резултирало изузетним интересовањем за улагање у привреду Смедерева. Том приликом је уручио пригодне поклоне у име града Смедерева помоћнику градоначелника Мајнхајма, господину Хејцнеру И позвао представнике локалне самоуправе Мајнахјма да крајем септембра, када је планирана њихова посета Смедереву, посете градоначелника Смедерева И његове сараднике ради конкретизовања пословне сарадње.