Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Усвојена планска документа

 

У понедељак 22 фебруара одржана је 28. седница Комисије за планове, на којој су , на основу скупштинских одлука донетих од стране надлежних органа о изради Плана детаљне регулација, усвојени:

1. Нацрт Плана детаљне регулације  " Централно гробље" у Смедереву- надлежно Одељење ће нацрт дати на Јавни увид у минималном трајању од 30 дана, о чијем ће дану почетка грађани бити накнадно обавештени.

2. Концепт за израду Плана детаљне регулације  дела индустријске зоне "М-24 мала и средња предузећа" у Смедереву

3. Концепт за израду Плана детаљне регулације "Излетиште Југово" у Смедереву

       Новинарима су се на конференцији обратили Драган Крстић, начелник Одељења за урбанизам и Ненад Крчум, директор Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште.

" Најважнији документ који је данас комисија разматрала, свакако је Нацрт ПДР-а Централног гробља у Смедереву"- сматра Ненад Крчум, директор Дирекције за изградњу. Реч је о синхронизацији активности за лоцирање новог централног градског гробља, које би требало да буде у близини насеља и са добром саобраћајном комуникацијом. Прва фаза подразумева 10,5 ха, од укупно планираних 40 ха површине код обилазнице, на локацији Милошеве њиве. Након законски предвиђеног Јавног увида, након чега су могуће корекције, Нацрт плана биће упућен Скупштини на усвајање.


      Концепт за израду ПДР-а дела индустријске зоне  М-24, подразумева активности за стварање услова, планских основа, да се несметано може доћи до планова за изградњу.

      Концепт за израду Плана детаљне регулације "Веслачки клуб Смедерево" у Смедереву није разматран због проширења граница обухвата плана, те ће уз одређене допуне бити на дневном реду једне од наредних седница, рекао је на данашњој седници Драган Крстић, начелник Одељења за урбанизам. Он је нагласио и да је рок за израду Нацрта плана детаљне регулације од 60 до 120 дана, у зависности од планског документа.