Одржана 10 седница Савета за безбедност саобраћаја на путевима града Смедерева Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево


Уведена друга смена у амбуланти у Осипаоници

Амбуланта у Осипаоници увела је другу смену од 1. октобра, па ће здравствену заштиту, у оквиру опште медицине, моћи да потраже пацијенти и из других села моравског краја. Амбулатна ће радити до 20 часова.


„Од 1. октобра почела је са радом друга смена опште медицине у амбуланти у Осипаоници“, рекао је члан Градског већа, ресорно задужен за здравство, др Ивица Јевтић.

Јевтић је истакао да ће, од сада, у другој смени, моћи да се лече и пацијенти из других села моравског краја – Сараораца, Лугавчине, Скобаља, Мале Крсне...

Он је нагласио да ће друга смена, по потреби, почети да се уводи и у другим амбулантама у градским и сеоским месним заједницама, у зависности од броја корисника здравствених услуга.

„То поздравља цело село, а биће олакшано лечење и пацијентима из околних села“, рекао је Светомир Рашковић (77), који је још виталан и долази по лекове за супругу. Сматра да је увођење друге смене добар потез како би се смањиле гужве.

Према Јевтићевим речима, у Осипаоници би требало поново да почне са радом и дечија амбуланта, што ће, уз већ постојећу зубну амбуланту и апотеку, омогућити квалитетну примарну здравствену заштиту мештана овог села, али и моравског краја.

Ускоро би требало да буде отворена и амбуланта у новој згради у Сараорцима, у којој се тренутно уводи грејање, најавио је Јевтић.