Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Уведена стална дежурства, путеви проходни

Штаб за ванредне ситуације у Смедереву саопштио је у недељу да су путеви првог и другог приоритета проходни и да је током ноћи и јутра бачено више од 20 тона соли.

С обзиром на то да је коловоз због ниских температура почео да се леди, током дана биће ангажована додатна механизација како би путеви били потпуно очишћени.

Према информацијама којима располаже Штаб за ванредне ситуације у Смедереву на саобраћајницама није било инцидената, а у Служби Хитне медицинске помоћи, од 7 часова јутрос, није било пријављених случајева падова и прелома.

Превоз путника функционише без већих проблема, а аутобуси саобраћају по утврђеном реду вожње.

Градски Штаб за ванредне ситуације апеловао је на грађане да, осим у случају преке потребе не излазе из својих домова, као и да не крећу на пут својим возилима без зимске опреме.

Штаб је такође апеловао на скупштине станара и грађане да очисте прилазне путеве око зграда и кућа и на власнике локала да очисте прилазе око својих локала.

Комунална полиција увела је стална дежурства, а грађани могу да се јаве на бројеве телефона 231-115, 061 883 18 24 и 060 844 91 32.