Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


ВЕЛИКО СПРЕМАЊЕ СРБИЈЕ 4.ЈУН

Смедерево се укључује у акцију

До сада је за акцију своје учешће пријавило више од три хиљаде грађана, а придружиће им се организовано и све основне и средње школе. Најуспешнији ће бити награђени. Одазвали су се и запослени у Градској управи Смедерево као и градоначелник Смедерева Предраг Умичевић са сарадницима, заменик градоначелника Јасна Аврамовић и председник Скупстине Бранче Стојановић.

Волонтери У. С. Стеел Сербиа ће, предвођени генералним директором Метју Перкинсом са супругом Надеждом, запосленима и репрезентативним синдикатима Ју Ес Стила, као и играчима и менаџментом ФК Смедерево уређивати паркове на Веслачком клубу и насељима Царина и Папазовац у Смедереву где ће фарбати реновиране клупе, чистити парк и садити цвеће у парку и жардињерама.

Велико спремање  Србије  је акција у којој грађани Србије, организовано или као појединци, невладине организације, струковна и друга удружења грађана,  у сарадњи са комуналним и јавним предузећима, као и другим привредним субјектима,  добровољно  помажу да се у Србији уклони  што више отпада са сметлишта  и запрљаних излетишта и да природа и насељена места постану чистија и здравија за живот. Практичан, доказан и мерљив разлог због кога је важно учествовати у Великом спремању Србије  свакако је прошлогодишњи резултат:

2010. године, у једном дану, Србију је чистило 208.439 грађана, који су уклонили више од 100.000 м³ отпада.  
3.842  места у нашој земљи, постало је поново чисто, здраво и лепо. Преко 90% њих и данас је такво!
Учествујући у Великом спремању доказујемо своју спремност да се изборимо за бољу и здравију будућност. Доказујемо да нас сваке године има више и желимо да нас буде много више од оних који је немилице прљају. Доказујемо да смо цивилизовани људи који хоће да живе у цивилизованом друштву. Доказујемо да нам је стало и да смо способни да се удружимо око ствари које су важне за све нас и за нашу земљу. Дајемо пример својој деци и младима како се брине о сопственој околини.
У овј акцији се не делимо, него сабирамо - сви смо ту исти и са једним циљем: да заштитимо сопствену животну средину.
Зато и ове године позивамо све грађане да учествују у акицији Велико спремање Србије.
У акцији Очистимо Србију нема навијача!
Сви смо играчи и играмо само за победу!
Да победи чистија, лепша и боља Србија!

промотер акције: Новак Ђоковић