Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


ВОЋАРСКИ ДАНИ

 

 За викенд ће у Смедереву бити одржани 5. Воћарски дани. манифестација ће бити одржана

у суботу и недељу, 25. и 26. јула.

Покровитељ манифестације  је град Смедерево, Фонд за развој пољопривреде.

Новинарима су програм манифестације изложили организатори: представници локалне самоуправе, Удружење воћара и виноградара " Златно брдо" и МЗ Удовице.

Председник удружења, Петронијевић Светомир каже да произвођачи воћа из Удовица пласирају свој асортиман и на тржиштима изван граница Србије, пре свега у Русији и Румунији. Због пласмана робе, циљ ове манифестације је промоција воћа, пре свега, брескве, крушке, шљиве и јабуке. Такође, ово је одлична прилика за промоцију механизације која је специфична за воћарство. Успостављена је одлична сарадња са фирмамакоје производе средства за заштиту, па тако воћари добијају  ова средства са одложеним плаћањем без камате. Воћарски дани би у скорије време, по жељама организатора, требало да прерасту у Сајам воћа. Произвођачи би у скорије време могли да очекују и могућност куповине скупих воћарских машина, такође, на одложено и без камате.

Јелисијевић Љубомир, секретар Удружења, истиче да је квалитет оно што издваја ову манифестацију од осталих. Она је прилика да се окупи на једном месту велики број воћара, откупљивача, трговаца и произвођача механизације. Фирме које производе машине за воћарство и излажу овом приликом у Удовицама, потичу из различитих крајева света.

Као предавачи са актуелним темама у воћарству, појавиће се еминентни стручњаци са Института и Факултета за пољопривреду.

Произвођачи желе да имају квалитетније , здраво воће, заштићено прописаним средствима, како би пласирали своје производе широм света и повећали своју конкурентност.

Удружење је освајач бројних медаља на пољопривредним сајмовима.

Зоран Ивановић, помоћник градоначелника за пољопривреду честитао је представницима на досадашњем раду и изразио наду да ће манифестација бити адекватно пропраћена, јер је ово добра прилика за дружење, размену искустава и нова сазнања.

Јовица Вујовић, директор Фонда за развој пољопривреде је истакао да је Фонд издвојио средства и за ову манифестацију и упутио позив свим пољопривредницима да конкуришу за краткорочне кредите за које је конкурс расписан, како би олакшали себи тешку економску ситуацију у којој се сви тренутно налазе.

Удружење жена " Јабука" постоји од 26. јуна 2008. године. Освајали су разна признања у свом досадашњем раду. Као њихови гости, појавиће се активи МЗ из Смедерева, па ће се потрудити да се сада на свом терену, својим умећем покажу као добри домаћини- истакла је Јовановић Бранка.

Током викенда у Удовицама, екипа РТС-а, снимаће добро познату емисију " Знање - Имање", што је још један доказ о важности ове манифестације.