Siniša Mali posetio Slobodnu zonu Smederevo Besplatni konverzacijski kursevi engleskog i italijanskog jezika Magija nauke i oduševljenje posetilaca na „Noći istraživača“ u Smederevu DELEGACIJA POKRAJINE HEBEI IZ KINE U SMEDEREVU Evropski dan bez automobila u Smederevu


Vaskršnji dečiji festival u Mihajlovcu

Drugog dana Vaskrsa, u ponedeljak, 9. aprila, u Mihajlovcu će biti održan 11. Dečiji mihajlovački vaskršnji festival  - „Smederevo 2018". Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Smederevo, MZ Mihajlovac, Nacionalni savet Grčke nacionalne manjine i Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva „Kantakuzina".

Ova tradicionalna dečija kulturno-muzička manifestacija, sa edukativno - takmičarskim karakterom, održaće se u dvorištu hrama Svetog proroka Ilije, uz blagoslov Crkvene pravoslavne opštine Mihajlovačke, a u slučaju lošeg vremena u Domu kulture.

Manifestacija će početi u 9 i 30, a sat vremena kasnije takmičarski deo - izbor najjačeg, najlepše dekorisanog i najlepše oslikanog uskršnjeg jajeta.

Takmičenju će prethoditi osveštenje uskršnjih jaja i zvanično otvaranje manifestacije, uz prigodan program KUD „Mihajlovac" i SG KUD „Kantakuzina".