Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Ваздушна сезона почиње 19. јануара

На Стрелишту у Смедереву после Божића се наставља ваздушна сезона и Школа стрељаштва која је бесплатна за ученике основих школа, а после овог у плану су и друга занимљива такмичења.

И ове године смедеревске стрелце и стрељачке раднике очекују бројна такмичења, између осталих, на пролеће, биће домаћини и првог међународног турнира у нашем граду, али за почетак следи отварање сезоне за млађе категорије, кадеткиње и кадете и млађе јуниорке и јуниоре у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама на 10 метара.

На такмичењу у оквиру првог кола Лиге и Купа Србије, Б програм, које ће се одржати на Стрелишту у Смедереву 19. јануара, очекује се више од 150 стрелаца из тридесетак клубова из целе Србије.

На новом Стрелишту у Дворану Смедерево, од отварања марта прошле године до краја ове године одржано је 21 такмичење, а наступило је скоро две хиљаде такмичара.

Стрељачка дружина „Смедерево“ бележи још једну успешну спортску годину у којој су доминирале пиштољашице са одличном Аном Алентијев која је је освојила највећи број медаља за свој клуб.

Савез спортова Смедерево је крајем прошле године прогласио најуспешније спортске појединце, спортске екипе и младе спортске таленте у 2012. години, а СД „Смедерево“ је проглашена за најбољу младу женску екипу у појединачном спорту за освојено прво место на првенству Србије, серијска ваздушна пушка јуниорке и друго место серијска ваздушна пушка, сениорски резултат, а ова награда је вицешампионкама Србије у стрељаштву у гађању из ваздушног пиштоља припала и у категорији најбоље женске екипе у појединачном спорту.

Ана Алентијев, стрелац јуниорске екипе пиштољем освојила је друго место у конкуренцији најбољих женских такмичарки у појединачном спорту, а Јелена Јаковљевић је друга најбоља млада спортисткиња Смедерева.