Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Већа брига о безбедности учесника у саобраћају

У Улици Црвене армије, због повећања безбедности саобраћаја на путевима, постављена су техничка средства за успоравање саобраћаја тзв."лежећи полицајци", укупно 9, на потесу од Прве липске рампе до Сењака.

 

"До прошле године, то је био магистрални пут тако да је над њим ингеренцију имала држава, а пошто је сада, као и 55 километара путева у надлежности  локалне самоуправе, морали смо да реагујемо, зато што је Извештај о безбедности саобраћаја у априлу ове године усвојила Скупштина града", изјавио је председник Савета за безбедност саобраћаја на територији града Смедерева, Горан Крчмаревић.

 

Он је подсетио да се у Улици Црвене армије, у прошлој години, догодио највећи број саобраћајних несрећа. Према његовим речима на територији града Смедерева у прошлој години дошло је до обарања 55 пешака, а ове године је тај број повећан за 20 одсто.

 

"То је било упозорење да се хитно и адекватно реагује. Након усвајања Извештаја, наложено је Дирекцији за урбанизам, изградњу и грађевинско земљиште да изради пројектну документацију, а затим да добије и технички надзор, како би цео посао  био реализован. Ово је само прва фаза, до 1. септембра биће постављена вертикална и хоризонтална сигнализација, а током следеће године биће постављена огледала и заштитна ограда на тротоару", рекао је Крчмаревић.

 

Поред овог пројекта, Савет за безбедност саобраћаја на територији града Смедерева ради на завршетку пројекта Школске зоне, којим је обухваћено свих 18 основних и пет средњих школа на територији града Смедерева.

 

Такође, у току је израда пројектне документације у вези са изградњом кружног тока на раскрсници Петријевске и Коларске улице, која је проглашена црном тачком са највећим бројем саобраћајних незгода.