... Санација дивљих депонија Обнова механизације Синиша Мали посетио Слободну зону Смедерево Бесплатни конверзацијски курсеви енглеског и италијанског језика


Велико интересовање за пројекат ХЕЛП-а

 
 
Европска унија преко Делегације Европске уније у Републици Србији и град Смедерево финансирају пројекат  “Програм помоћи избеглим и интерно расељеним лицима у Србији”, чију реализацију је у фебруару 2010. године започела немачка невладина организација ХЕЛП.
На данашњој презентацији, заинтересовани потенцијални корисници са територије града Смедерева добили  су формуларе за пријаву и детаљне информације о доходовној компоненти овог пројекта.
Корисници могу бити социјално угрожена избегла и интерно расељена лица из колективних центара и приватног смештаја, као и локално становништво, са квалитетном пословном идејом за започињање или развој малог приватног бизниса којим би себи обезбедили посао и стабилан извор прихода.
Помоћ се одобрава у противредности од 1.500 евра и биће дистрибуирана, искључиво у виду опреме или материјала, у складу са потребама корисника. Готовинских исплата неће бити.