Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Веслачи Смедерева најуспешнији у СрбијиТројица Смедереваца, Иван Остојић, Александар Радовић и Немања Нешић, на Светском првенству за млађе сениоре у чешком граду Рачице.


Веслачи двојца без кормилара Иван Остојић и Александар Радовић, на овом такмичењу остварили су резултат значајан и за Смедерево, и за Србију. Наиме они су у наш град са овог такмичења донели бронзана одличја.

Трећег такмичара Немању Нешића, који је на овом такмичењу наступио у скифу, пола секунде делило је од бронзане медаље.

Ипак, управо су ова три младића , на овом такмичењу постигли најбоље резултате међу такмичарима Србије.

Данас је за њих организован пријем у Плавој сали ГУ. Са учесницима овог такмичења и човеком који је великим делом заслужан за успехе Веслачког клуба, Дејаном Гусловим, разговарали су : градоначелник, Предраг Умичевић, заменик градоначелника, др Јасна Аврамовић, члан ГВ за спорт, Ненад Максић и члан ГВ за саобраћај и телекомуникације, Зоран Цвишић.

На овом пријему представници локалне самоуправе честитали су такмичарима на постигнутим пласманима, а њиховом тренеру Гуслову на успешном руковођењу овим клубом. Локална самоуправа је финансијски помагала рад Веслачког клуба, који кроз овакве резултате оправдава поверење града.

Сарадња ће и даље бити настављена на задовољство свих.

Веслање је један од спортова по коме је наш град препознатљив и у Србији и у свету.


Током Дана Дунава који су одржани у Смедереву, поред осталих спортова на реци, промоција овог спорта заузимала је значајан сегмет.