Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Веслачко вече

Веслачки клуб Смедерево у четвртак увече свечано је обележио 89. рођендан, поводом завршетка успешне такмичарске сезоне.

 

У присуству великог броја чланова клуба и званица, награда „Немања Нешић", установљена у знак сећања на прерано преминулог смедеревског репрезентативца и једног од најперспективнијих веслача Србије, уручена  је Николи Селаковићу, који је ове године у јуниорској конкуренцији остварио изузетне резултате.

 

Селаковић је на Европском првенству јуниора у осмерцу освојио прво место, на Светском првенству јуниора био је трећи и други на Балканском првенству.

 

Такмичари Веслачког клуба Смедерево, једног од најуспешнијих у Србији, освојили су у овој сезони укупно пет медаља на међународним регатама и десет на Државном првенству.

 

Традиционалној прослави веслача, на којој су истакнути изванредни резултати Смедереваца у овој сезони, поред представника локалне самоуправе и Веслачког савеза Србије, присуствовали су многобројни гости и пријатељи клуба, међу којима су били заменик градоначелника Смедерева Бојан Теофиловић, селектор веслачке репрезентације Србије Небојша Илић познати спортски новинар Јован Мемедовић и представници свих веслачких клубова у Србији.

 

Челници Веслачког клуба Смедерево доделили су признања најуспешнијим такмичарима, тренерима и јавним личностима које су допринеле успесима веслача Смедерева, али и афирмацији веслачког спорта.

 

Међу награђенима су се нашли: Александар Филиповић, за освојено друго место у дубл скулу на Медитеранским играма, седмо место на Светском првенству сениора и осмо на Европском првенству сениора, Марко Ристић (четверац скул), за освојено треће место на Балканском првенству код кадета, као и освајачи медаља на Државном првенству.

 

Веслачи Смедерева освојили су ове године на Државном првенству седам првих, једно друго и два трећа места, укупно 10 медаља.

 

Подсетимо, награда „Немања Нешић", установљена је у знак сећања на Смедеревца, репрезентативца Србије у веслању, који је преминуо прошле године, током тренинга. Немања Нешић (24) био је члан репрезентативног четверца без кормилара за лаке веслаче и један од тројице кандидата из Смедерева за Олимпијске игре у Лондону, пред којим је била блистава спортска каријера.