Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Вицешампиони 11. Меморијала Желибор Младеновић Желе

Сениори Стрељачке дружине „Смедерево", у саставу Новица Петровић, Драган Флорић и Боривоје Провчин, вицешампиони су 11. Меморијала Желибор Младеновић Желе серијском ваздушном пушком, а сениорке (Јелена Јаковљевић, Милица Малетић и Јелена Рајковић) су освојиле треће место.

 

Сениори „Бечкерека 1825" из Зрењанина и сениорке „Уљме" екипни су победници овог традиционалног такмичења, које су на новом ваздушном стрелишту у Смедереву успешно организовали стрељачки радници клуба „Херој Срба" и СД Смедерево.

 

Најбоље пласирани сениор код домаће екипе био је Боривије Провчин на петом месту, док је Новица Петровић био шести. Код сениорки најбоље пласирана Смедеревка била је Јелена Јаковљевић на петом месту.

 

Поред екипе Стрељачке дружине Смедерево, од дамићих екипа учествовале су и сениори „Херој Србе", Електромораве, Железаре, Пријатељи НСГНМ и сениорке Здравственог центра „Свети Лука".

 

У оквиру турнира одржано је и такмичење за кадетску Лигу Централне Србије и славили су код кадета крагујевачки „Чика Мата" и Марко Ивановић из ове дружине, док су код кадеткиња титуле припале екипи СФС Борца из Параћина и Марији Белчић из борског Металца.

Екипно кадети Смедерева били су четврти, а кадеткиње друге. Најбоље пласирани кадет из СД „Смедерево" је Петар Адамовић на петом месту, а исти резултат остварила је и кадеткиња Александра Вујасин.

 

Турнир је отворио Драган Вукашиновић, кум покојног Желибора Младеновића - Желета, који је уручио и трофеје са Синишом Машовићем, председником Стрељачког савеза Србије и Смедерева и Предрагом Младеновићем сином Желибора Младеновића - Желета.

 

У акцији добровољног давања крви, која је први пут организована у оквиру овог турнира, прикупљенe су 43 јединице крви.