Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Владе Дивац посетио Смедерево


Председник Олимпијског комитета Србије сасатао се са руководством града Смедерева


     Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац и генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки, посетили су 2. марта Смедерево. Том приликом су о условима за бављење спортом и могућностима за развој врхунског спорта у нашем граду, разговорали са руководством локалне самоуправе.
      Са гостима су о пројекту Олимпијског комитета Србије "Лондон 2012" разговарали градоначелник Предраг Умичевић, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, Ненад Максић члан Градског већа за спорт и омладину, Дејан Гуслов селектор младе веслачке репрезентације, тренер ВК Смедерево и Владимир Милосављевић председник Савеза спортова Смедерево.
     Први човек Олимпијског савеза Србије Владе Дивац изразио је уверење да Смедерево има изузетне услове за развој спорта.
     Посебно је потенцирао изјаву градоначелника да град Смедерево спорт не види као трошак већ као инвестицију.
Приликом сусрета договорено је да град Смедерево финансира двојицу кандидата  за Олимписјке игре у Лондону 2012. године. То су веслачи Немања Нешић и Душан Богичевић које очекује наступ на Светском првенству у Словенији.
     " Да бисмо остварили циљеве у Лондону, морамо да омогућимо нашим спортистима најбоље могуће услове, а за то нам је неопходна помоћ какву ће Смедерево пружити двојици веслача који су кандидати за ОИ Лондон 2012", рекао је између осталог Владе Дивац, председник Олимпијског комитета Србије.