Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


ЗАВРШЕНА УЛИЦА МИЛАДИНА ПОПОВИЋА

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић обишла је у суботу радове на постављању завршног слоја асфалта у улици Миладина Поповића, код друге Липске рампе. Овим радовима окончана је реконструкцији улице. Обновљена је комплетна инфраструктура и обе саобраћајнице у дужини од 430 метара. Вредност инвестиције је девет милиона динара, а извођач радова је предузеће Ду интеграл.


Ненад Крчум, директор Дирекције за изградњу града, каже да је постављањем завршног слоја асфалта завршена изградња улице Миладина Поповића, дужине 430 метара и ширине 5 метара.
- Уређена је и постављена нова фекална канализација, спуштени су ПТТ каблови и постављена је нисконапонска мрежа са осветљењем целокупне улице, истиче Крчум.
Први човек Дирекције за изградњу града Ненад Кучум најавио је и низ других пројеката.
- Ми радимо по пројекту и плану Дирекције, који је јуче на Скупштини иновиран и још једном потврђен и усаглашен. Дакле, у Шумадијској улици је око 45 посто радова завршено. Урађени су земљани ископи и постављни ивичњаци у дужини од 310 метара.  Урађена је атмосферка канализација кроз Гњиланску улицу. Очекујемо да радови у Шумадијској улици буду завршени у наредних 15 дана. Започети су радови у улици
Косовке девојке. Поставља се гасоводна мрежа и након тога
наши извођачи крећу да и њу раде, рекао је Крчум.
Смедерево ће и у наредним данима бити право градилиште. У плану је асфалтирање
многих важних саобраћајница, међу којима и оних у индустријској зони, а у циљу стварања што бољих услова за довођење нових инвеститора.