Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


За наставак акције ОЧИСТИМО СМЕДЕРЕВО 5 милиона динараПотписан је Уговор  о сунфинансирању извођења радова на санацији одлагалишта отпада на територији града Смедерева.

Уговорне стране су Министарство животне средине и просторног планирања, Фонд за заштиту животне средине Републике Србије и Град Смедерево.

У присуству заменика градоначелника, др Јасне Аврамовић, Бранчета Стојановића, потпредседника Скупштине града и чланова Градског већа, Уговор су потписали  Бојан Ђурић, државни секретар Министарства и Предраг Умичевић, градоначелник Смедерева.

О досадашњим активностима присутне је информисао др Иван Стевановић, члан Градског већа за заштиту животне средине.

О учешћу Смедерева у акцији Очистимо Србију и опредељењу локалне самоуправе да предузме бројне акције и у наредном периоду говорили су градоначелник, Предраг Умичевић, заменик градоначелника, др Јасна Аврамовић и потпредседник Скупштине, Бранче Стојановић. У разговору је истакнуто да је у току акције санирано више од 20 депонија и уклоњено више од 80 кубика отпада.

Државни секретар Министарства заштите животне средине и просторног планирања, Бојан Ђурић, није крио задовољство оним што је локална самоуправа у Смедереву постигла. Такође је нагласио да је Смедерево један од ретких градова који је без финансијске подршке Минисатрства, предузео толики број активности, ослањајући се искључиво на сопствене снаге, те да због тога грађани Смедерева заслужују да им се помогне да акцију Очистимо Смедерево наставе.

Представници Министарства заштите животне средине и просторног планирања посетили су потом Шалинац где је у току чишћење дивље депоније која је годинама представља велики проблем мештанима тог села.  На лицу места уверили су се каква је маханизација и колико је људи ангажовано на санирању бројних сметлишта у селима и на територији града.