Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


За пројекте у Србији, ХЕЛП обезбеђује 800.000 евра

  

Немачка невладина организација ХЕЛП ће помагати 17 градова и општина у Србији са 800.000 евра. Потписан је Меморандум о разумевању и сарадњи о помоћи пројекта малог бизниса у 2010. години.

ХЕЛП ће у оквиру тог пројекта помоћи предузетништво у Смедереву,Алексинцу, Босилеграду, Бујановцу, Гаџином Хану, Крагујевцу, Краљеву, Лесковцу, Нишу, Новом Пазару, Пироту, Прешеву,  Сремској Митровици, Сурдулици, Трговишту, Ужицу и Врању . Појединачна донација градовима и општинама износи од 10 до 14 хиљада евра.

Oва невладина организација је током 10 година рада  у Србији реализовала скоро 50 пројеката вредних више од 18 милиона евра, којима је набављена храна и огрев за најугроженије грађане, изграђене су 255 стамбене јединице за избегле и интерно расељене особе.

У последње време ХЕЛП усмерава средства на  реконструисање  школа и обданишта, отварање радних места, занатства и услуга.

Како преносе медији, амбасадор Немачке у Србији Волфрам Мас рекао је да је Влада Немачке до сада подржала програме организације Хелп с четири милиона евра.

Према речима председника Привредне коморе Србије, Милоша Бугарина, Немачка је од 2000. године до данас, помогла пројекте у Србији са 700 милиона евра, чиме је постала најзначајнији донатор.

Меморандум је у име града Смедерева, потписао градоначелник Предраг Умичевић.