Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


За упошљавање 95 особа издвојено 13,5 милиона динара

Завршен је конкурс Националне службе за запошљавање и локалног савета за запошљавање града Смедерева, а за програме самозапошљавања и новог запошљавања код послодаваца издвојено је укупно 13 и по милиона динара чиме ће се обезбедити упошљавање 95 особа са евиденције НСЗ.

 

Из буџета је за ову намену издвојено 9 милиона динара, док је Министарство рада и социјалне политике, преко Националне службе за запошљавање, одобрило додатних 4,5 милиона динара.

 

Одлуком Локалног савета за запошљавање, који је формирао коначну листу кандидата, укупна средства у износу од 13,5 милиона динара, биће расподељено тако што је 3 милиона динара намењено послодавцима за нова упошљавања у појединачном износу од 120 хиљада по радном месту, што значи да ће бити ангажовано 25 нових радника.

 

За програм самозапошљавања је опредељено 10,5 милиона динара, по 150 хиљада динара за 70 новоупослених.

 

Одлука о листи од 70 кандидата за програм самозапошљавања је коначна. Укупно је било 104 захтева. Уколико неко од изабраних кандидата не одради све потребне радње за регистрацију делатности и обезбеђивање простора, листа се аутоматски помера и шансу добија следећи кандидат.

 

За програме нових запошљавања код послодаваца донета је одлука за 25 програма по 120 хиљада динара код 20 послодаваца.

 

Програми самозапошљавања условљавају обављање делатности најмање годину дана, а код послодаваца најмање две године.