... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Заједно до успеха

У Смедереву је данас потписан уговор између града Смедерева и партнера на пројекту "Заједно до успеха"

           У оквиру пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу - DILS“ Министарства просвете и науке. у петак, 10. јуна у Пленумској сали Скупштине града, потписан је уговор између града Смедерева и партнера на пројекту ,,Заједно до успеха" -основне школе ,, Јован Јовановић Змај“,, Др Јован Цвијић“ и ,, Димитрије Давидовић" из Смедерева , ОШ,, Бранко Радичевић“ из Лугавчине, ПУ,, Наша радост“ Смедерево и Савез ромских НВО ,,Смедеревски форум“.
Подршка за остваривање овог пројекта обезбеђена је у оквиру пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу - DILS“, који реализује Влада Републике Србије, Министарство просвете и науке, средствима Светске банке/Међународне банке за обнову и развој у износу од 35.000 еура. Град Смедерево такође учествује у суфинансирању овог пројекта са 5. 000 еура.

Градоначелник Смедерева је говорећи о значају инклузије Рома нагласио да више од 10% становништва у Смедереву чини ромска популација (око 14.000). О пројекту Заједно до успеха говорио је и Драган Станић помоћник градоначелника за образовање док је о намени средстава присутне информисала Ђулијета Сулић, координатор за ромска питања.
Они су се такође  захвалили градском Тиму за инклузивно обтразовање Рома на учешћу у реализацији овог и других пројеката.