Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Замуровић ускоро и у Смедереву

На данашњој конференцији новинарима су се обратили уметник Драгољуб Замуровић, први секретар за културу и штампу немачке амбасаде у београду, Карин Маршал, градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, председник Скупштине града, Бранче Стојановић, директор Музеја у Смедереву, Татјана Гачпар и ПР Музеја, Милан Лазић.

Госпођа Маршал каже да су након што су представници немачке амбасаде видели прелепе фотографије српског дела Дунава, родила се идеја да уметник забележи и немачки део тока, колико год коштало. Тако су настале фотографије које ће красити Трг Смедерева у периоду од 11-25. октобра. Ово иначе представља поклон амбасаде Немачке грађанима Смедерева као израз захвалности на досадашњој одличној сарадњи са локалном самоуправом и Музејом у Смедереву.

Најпознатији српски фотограф је изразио задовољство што  ће његова изложба бити постављена и у нашем граду, граду чије се фотографије налазе у свим његовим каталозима. Говорећи о сновима и жељама, Замуровић каже да су му се оствариле две од три, а и та трећа се полако остварује. Наиме, маштао је и сањао да види своју фотографију у магазину Лајф, да га неко позове и затражи од њега да слика шта год жели као и да цео ток Дунава буде забележен његовим објективом. Сада каже има српски и немачки део Дунава, позив да забележи аустријски, тако да му се и та жеља остварује.


Градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић и председник Скупштине, Бранче Стојановић, захвалили су се уметнику и представници немачке амбасаде на овом великодушном поклону и изразили жељу да се та сарадња настави.

Свечано отварање изложбе „Dunav  - made in Germany“, биће у уторак 11. октобра 2011. у 13 часова на Тргу Републике у Смедереву. Изложба ће бити постављена у Смедереву до 25. октобра ове године.
Изложба се реализује на иницијативу Амбасаде Савезне Републике Немачке у Србији, града Смедерева и Музеја у Смедереву, уз подршку компаније MESSER.Свечаном отварању изложбе ће присуствовати Њ.Е.Амбасадор Немачке у Републици Србији господин Волфрам Мас, као и највиши представници локалне самоуправе.
На изложби је представљено 40 фотографија Дунава у Немачкој, које приказују људе и пејзаже на Дунаву и поред њега. Изложба је део програма „Недеља Европе“, у оквиру којег се одржавају бројне манифестације широм Србије.