Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Затварање 30. Нушићевих дана

Вечерас се завршавају јубиларни 30. „Нушићеви дани". Програм доделе награда и свечаног затварања почиње у 20 сати у Великој дворани смедеревског Центра за културу.

Стручни жири, које је ове године радио у саставу: председник Злата Нуманагић, драмска уметница и чланови Андрија Ђукић, професор Факултета драмских уметности, позоришни и тв редитељ и Драгослав Бата Мандић, професор књижевности, за најбољу представу у целини овогодишњих „Нушићевих дана" одабрао је Нушићевог „Покојника"   у продукцији Факултета драмских уметности и Театра „Бојан Ступица" Југословенског драмског позоришта из Београда, у режији Игора Вука Торбице.

Вечерас ће бити уручена и Нушићева награда за најбољу представу у целини, на основу гласова публике. Плакету је освојила представа „Сумњиво лице" Југословенског драмског позоришта.

Нушићева статуета и новчани износ за ревитализацију драмске класике на театарским сценама у земљи и иностранству, вечерас ће бити уручена позоришном редитељу Југу Радивојевићу.

Драмска уметница Горица Поповић, која ће за смедеревску публику вечерас извести кабаре  програм, овогодишњи је добитник статуете, Нушићеве награде за животно дело глумцу - комичару.