Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Затварање сеоских дворишта

Протекле недеље посетиоци Тврђаве могли су да се упознају са специфичностима села из смедеревског краја. На изложби ''Сеоска дворишта'' представили су се пољопривредни произвођачи, односно сеоске месне заједнице.

 

Након презентације живота на селу, дошао је тренутак да се Град захвали учесницима и пожели им благодарну јесен.

 

Чланови Градског већа, Марија Живић, Мирко Ђурић, Ивица Јевтић, директор Фонда за развој пољопривреде, Јовица Вујовић и директор Регионалног завода за заштиту споменика, Верољуб Ранковић, доделили су захвалнице организацијама жена које су учествовале у програму сеоских дворишта.

 

На овој традиционалној изложби представило се 19 сеоских месних заједница, а посетиоци су били у прилици да виде доминантну производњу, ручну делатност, старе алате и оруђа села из нашег краја.

 

Према речима жена које су учествовале у овом програму, ово је добар начин да се истакну традиционална кухиња и домаћа радиност и покаже какве благодети долазе са села.