Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Завршен овогодишњи позоришни фестивал „Нушићеви дани

Смедеревска публика је на завршној вечери „Нушићевих дана" имала прилику да ужива у  кабаретском програму драмске уметнице Горице Поповић.

Она је уједно овогодишњи добитник статуете - Нушићеве награде за животно дело глумцу комичару, а ову престижну награду добитници је уручила градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић.

 

Председник скупштине града Смедерева Бранче Стојановић уручио је  Нушићеву статуету и новчани износ за ревитализацију драмске класике на театарским сценама у земљи и иностранству позоришном редитељу Југу Радивојевићу.

Најбоља представа по оцени жирија, којим је ове године председавала глумица Злата Нуманагић, а са њом жирирали Андрија Ђукић и Драгослав Бата Мандић, је Нушићев „Покојник".

Стручни жири за доделу награде за најбољу представу у такмичарском делу 30. „Нушићевих дана", издало је саопштење у којем се између осталог каже: „Ако је уметност доживљај и догађај, онда нам се он и десио! Уметност позоришног приказивања подразумева игру, као чин. Ансамбл представа, пажљива и луцидна адаптација, прецизна и надасве маштовита режија, сценографија, костим, компоновање и бравурозност глумачке игре, нашли су своје уточиште у представи „Покојник" Бранислава Нушића, у продукцији Факултета драмских уметности Београд и Театра „Бојан Ступица" Југословенског драмског позоришта.

Мишљење публике било је такво да је за најбољу представу одиграну у фестивалском програму проглашена представа „Сумњиво лице" у извођењу глумаца Југословенског драмског позоришта из Београда, а у режији Јагоша Марковића.