Деца су наше највеће богатство ЈКП Зеленило и гробља – снег се даноноћно чисти са јавних површина Одржана 109. седница Градског штаба за ванредне ситуације ЈКП ЗЕЛЕНИЛО И ГРОБЉА НАСТАВЉА БОРБУ ПРОТИВ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА ФЕСТИВАЛ МУЗИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ „ЦВРЧАК 2018“


Завршена 43. Смедеревска песничка јесен

43. Међународни фестивал поезије "Смедеревска песничка јесен" завршен је синоћ програмом "Меридијани".

На италијанском, бенгалском, пољском, турском, бугарском, руском, грчком, низали су се стихови светских поета који су били овогодишњи гости Фестивала, а преводе њихове поезије смедеревској публици читали су Миљан Губеринић и Александра Ђоковић.

Бранче Стојановић, председник Скупштине града и Славица Красни, супруга чувеног преводиоца и песника чије име повеља носи, награду "Златко Красни" за превод са руског језика књиге песама "Јутарњи анђео" песника Дмитрија Александровича Мизгулина, уручили су овогодишњем лауреату Душку Паунковићу.

Награда "Златна струна", на 43. Међународном фестивалу поезије у Смедереву, по оцени стручног жирија, припала је песнику Љубинку Дугалићу, а награда публике за најбољу песму припала је песникињи Јасмини Малешевић.