Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Завршена 9. Седница Градског већа

Чланови Градског већа су на 9. Седници усвојили информацију о финансирању културних програма и пројеката са предлогом расписивања јавног конкурса. На основу Закључка Градског већа Комисија за израду Правилника о начину, критеријумима и мерилима за избор пројеката  у култури који се финансирају из буџета града Смедерева и за спровођење јавног конкурса за избор пројеката у култури који се финансирају из буџета града Смедерева, у понедељак 13. августа 2012. године расписаће Јавни позив за избор пројеката у култури који се финансирају из буџета града Смедерева.

Грдаско веће усвојило је и Предлог за расподелу буџетских средстава намењених финансирању спорта. Према предлогу Градског фудбалског савеза, којем су средства додељена основним финансијским планом физичке културе за 2012. годину, за финансирање Фудбалског клуба Смедерево биће издвојено 3.000.000 динара месечно, док ће осталим клубовима, између осталог и сеоским фудбалским клубовима, средства бити расподељена у зависности од ранга такмичења.

Пред члановима Градског већа нашла се и Информација о уговореном превозу ученика и запослених у основном и средњем образовању, као и Правилник о начину, критеријумима и мерилима за избор пружаоца услуга из области јавног информисања који се финансирају из буџета града Смедерева.

Имајући у виду изузетно тешку ситуацију у ФЖВ „Желвоз“, Градско веће усвојило је закључак  да се наставе преговори са менаџментом Желвоза, синдикатима и јавним предузећима у циљу изналажења решења за измиривање обавеза између запослених Желвоза и јавних предузећа чији је оснивач Град Смедерево.

Такође, Градско веће задужило је Одељење за финансије и Одељење за јавне службе да сагледају могућности за помоћ деци радника Желвоза у виду школског пробора.