Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Завршена спомен-чесма у Суводолу

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града Бранче Стојановић данас су обишли спомен чесму у Суводолу.

 

Повод је био завршетак овог спомен обележја палим мештанима овог села у ратовима 1912. - 1918. године, којег је рестаурирао магистар вајарства Радош Антонијевић и налази се у центру села, близу Дома културе.

 

„Локална самоуправа је у сарадњи са представницима месне заједнице подржала овај пројекат и очекујемо даље уређење овог простора како би се на том месту радо окупљала деца и млади", рекла је данас градоначелница др Јасна Аврамовић и додала да ускоро предстоји испитивање квалитета воде како би чесма била вишефункционална и имала пијаћу воду, као и сређивање овог амбијента да би био привлачан и за мештане и за путнике намернике.

 

Иначе, у Суводолу тренутно живи око 200 домаћинстава и село је са око 800 житеља.

 

Позитиван тренд села је тај што се у последњој деценији родило више деце него деведесетих година прошлог века, а похвално је да млади овог села радо остају у њему и баве се углавном воћарством.