Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Завршено асфалтирање улица Шумадијске и Косовке девојке

Др Јасна Аврамовић, градоначелница, Бојан Теофиловић, заменик градоначелника,   и Бранче Стојановић, председник Скупштина града Смедерева, данас су обишли Шумадијску и улицу Косовке девојке где су завршени радови на асфалтирању и инфраструктури.
 
" Поново смедеревци за Смедеревску јесен на поклон добијају нове улице", рекла је градоначелница др Јасна Аврамовић и између осталог додала: " Жеља локалне самоуправе је да цео град има нове и лепе улице, нову водоводну и канализациону мрежу, то је просто императив за једно друштво у ово доба. "
У  Улици Косовке девојке у Месној заједници Златно брдо, асфалтиран је коловоз дугачак 260 метара, као и тротоар, а такође је измењена и инфраструктура и  завршен је гасовод. Вредност радова је око 4,5 милиона динара.
Градоначелница др Јасна Аврамовић  истакла је данас да сада улица Косовке девојке са улицом Патријарха Варнаве ствара један саобраћајни прстен заједно са Балканском улицом.

"Прва Фаза радова у Шумадисјкој улици је завршена" рекао је Ненад Крчум, директор Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште града Смедерева и додао да је асфалтиран  коловоз у дужини од 320 , ширине пет и по метара. Са обе стране улице урађени су бетонски тротоари.
Комплетирана је нова атмосферска канализација, измештен водовод, а измештена је и постављена нова електро и телекомуникациона мрежа. За овај посао издвојено је око 7 милиона динара.