Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Завршетак радова на изградњи Спортске хале

У петак, 28. новембра 2008. године, министарка спорта и омладине у Влади Републике Србије Снежана Самарџић - Марковић обишла је Спортску халу у Смедереву.

Министарка је истакла уверење да ће се радови на изградњи Спортске хале окончати до 30. априла следеће године, односно до почетка Универзијаде, јер овај објекат испуњава високе европске стандраде и пружа могућност да се у ему организују бројна домаћа и међународна такмичења.

Градоначелник града Смедерева и председник Скупштине Спортске хале, Предраг Умичевић, навео је да су све веће препреке у изградњи Спортске хале успешно превазиђене и да ће недостајућа средства у износу од 76 милиона динара бити обезбеђена републичким, односно локалним буџетом.

Спортска хала и Спортски центар, као и клубови који постоје на том потесу, заједно ће предстваљати центар спортова града Смедерева.