Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Завршно вече Нушићевих дана

У петак 26. априла, свечаним програмом затварања у Великој дворани биће завршени јубиларни 30. „Нушићеви дани".

 

Градоначелница др Јасна Аврамовић уручиће драмској уметници Горици Поповић Нушићеву награду за животно дело глумцу комичару.

 

Исте вечери „Нушићева статуета" биће додељена позоришном редитељу Југу Радивојевићу за ревитализацију драмске класике на театарским сценама у земљи и иностранству.

 

Стручни жири који чине Злата Нуманагић, драмска уметница, Андрија Ђукић, професор на Факултету драмских уметности, позоришни и тв редитељ и Драгослав Бата Мандић, професор књижевности и публика прогласиће добитнике Нушићеве награде за најбољу представу у целини.

 

Подсећамо да ће током фестивала, сваке вечери публика бирати глумца који је на њу оставио најјачи утисак. Уручивање плакете за глумачко остварење вечери одржаваће се непосредно по завршетку представе у амбијенту који евоцира живот Нушићеве омиљене кафане "Дарданели", која је постављена у холу Центра за културу.