Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Збрињавање избеглих и интерно расељених лица

Почели су радови на уређењу локације за изградњу монтажних кућа у оквиру пројекта „Унапређење животних услова избеглих и интерно расељених лица у Србији“.


Помоћник градоначелника за здравство и социјалну заштиту, Весна Јеремић Драгојевић,  посетила је локацију у Малој Крсни, на којој ће се градити 24 монтажне куће из пројекта Хелпа, од укупно планиране 42 монтажне куће, како би се упознала са интензитетом радова.

„Почели су радови на раскрчавању терена и требало би да се окончају до краја октобра. Потом ће се издавати локацијске дозволе, након чега почиње изградња монтажних кућа“, рекла је Драгојевић.

Она је поручила да је пројекат „Унапређење животних услова избеглих и интерно расељених лица у Србији“ јако битан за затварање Колективног центра и додала да Град Смедерево учествује у његовој реализацији са инфраструктуром и земљиштем.

Остале куће се граде на сопственим плацевима, на локацији Мале Крсне, у којима ће живети 126 особа из Колективног центра за избегла и расељена лица у Смедереву, нагласила је Драгојевић и истакла да ће цео пројекат збринути 171 особу из овог центра.

Према њеним речима, један од бенефита који имамо захваљујући овом пројекту је да школа у овом селу неће бити затворена због смањеног броја ђака.