Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Жене из Липа победиле са сланим пецивима

На шестом Сајму етно хране и пића, који је трајао од 26. до 29. Новембра, окупило се више од 250 излагача. Овом манифестацијом, поред представљања производа и произвођачапотенцијалним купцима, промовишу се национални специјалитети, штите се име, порекло и рецепти. Циљ оваквог начина представљања је утврђивање робне марке етно производа.
Организатор Сајма је Привредна комора Србије, а покровитељ Министарство пољопривреде и трговине.
На такмичењу у организацији часописа "Практика " учествовале су жене из целе Србије.
У три излагачка дана, своје умеће су показале чланице Удружења жена из месних заједница:  Бадљевица, Колари, Свети Сава, Славија, Доњи Град, Плавинац, Златно брдо, Михајловац, Сараорци, Лугавчина, Осипаоница, Скобаљ, Мала Крсна, Враново, Липе, Удовице, 25.мај, Царина, Папазовац, Ладна вода и Карађорђев дуд.
Четвртог дана Сајма организовано је такмичење жена у дисциплини женских умећа из свог краја,часописа  "Практика ",у коме је учествовало  90 такмичарки из Смедерева. Ово такмичење се односило на изложбу торти, за укус и декорацију,колача,сланих пецива и воћних прерађевина,у категоријама домаћа тегла и кандирано воће.
Представнице Смедерева су добиле Гранд при награду за највећу разноврсност и бројност излаганих производа у свим такмичарским дисциплинама.
Прво место у категорији појединачних награда за домаће слано пециво, добило је Удружење жена "Чобаница" из Липа.
Биса Рашић из Радинца је освојила прво место, као самостална учесница, за декорацију поврћа.
Учесницима су подељена признања за етно производе у области хране и пића, разврстане у једанаест робних група које су најближе појму "Бренд из Србије".