Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Женска карате репрезентација

Женска карате репрезентација обавља у Смедереву последње припреме за Првенство Европе које се одржава у Лондону од 1. до 5. априла. Девет девојака, међу којима је И Смедеревка Марија Минић, европски првак, припрема се у катама и борбама од 17. до 20. марта. Представници локалне самоуправе примили су у петак (18.март) репрезентативке, њиховог тренера  Предрага Карића И Оливера Томића председника Карате савеза Србије.
Много успеха на Европском првенству али И пријатан боравак у Смедереву, репрезентативкама су пожелели градоначелник Смедерева Предраг Умичевић И његови сарадници, заменик градоначелника  др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, И члан Градског већа за спорт и омладину Ненад Максић.