Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Женска карате репрезентација

Женска карате репрезентација обавља у Смедереву последње припреме за Првенство Европе које се одржава у Лондону од 1. до 5. априла. Девет девојака, међу којима је И Смедеревка Марија Минић, европски првак, припрема се у катама и борбама од 17. до 20. марта. Представници локалне самоуправе примили су у петак (18.март) репрезентативке, њиховог тренера  Предрага Карића И Оливера Томића председника Карате савеза Србије.
Много успеха на Европском првенству али И пријатан боравак у Смедереву, репрезентативкама су пожелели градоначелник Смедерева Предраг Умичевић И његови сарадници, заменик градоначелника  др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, И члан Градског већа за спорт и омладину Ненад Максић.