Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Златни кључић Лази Лазићу

 

Награда "Златни кључић" за укупно стваралаштво за децу припала је песнику Лази Лазићу.

Заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, уступила је награду Златни кључић, малишанима Предшколске установе Наша радост да уруче овогодишњем лауреату. Том прилкиом она се захвалила песнику што је и деци и одраслима подарио своје стихове. Њабољој и најмлађој публици Смедеревске песничке јесени пожелела је да што више читају и пишу поезију и да наставе традицију ове манифестације.
Песнику Лази Лазаревићу, др Јасна Аврамовић, заменик градоначелника, пожелела је добро здравље и још много песама на радост деце и одраслих.
У програму су поред малишана Предшколске установе Наша радост учествовали песници Мошо Одаловић и Љубивоје Ршумовић.
Исте вечери промовисана су и овогодишња издања фестивала, а у завршници вечери, у програму "Меридијани",  стихове је говорило више од 30 песника из света и Србије.
У оквиру едиције Златни кључ 41. Медјународног фестивала поезије у Смедереву, објављена је двојезична књига изабраних песама јапанске песникиње Казуко Шираиши, Мала планета.
Прво песничко вече одржано је иначе 18. октобра уручивањем награде "Змај Огњени Вук", за најбољу књигу поезије "Венац творцу" песнику Обрену Ристићу.