Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Златни момци отворили олимпијски базен у Смедереву

 
 
Олимпијски базен у Смедереву отворен 20.јула пред око 5.000 посетилаца, у присуству ватерполо репрезентације Србије и градоначелника Београда и Смедерева, Драгана Ђиласа и Предрага Умичевића.

Смедерево је коначно добило олимпијски базен. У непосредној близини Дворане Смедерево, отварањем олимпијског и два мања базена за децу и непливаче, употпуњен је Спортски комплекс у центру града на Дунаву.

Око 5.000 посетилаца, на ногама је и уз громогласан аплауз дочекало репрезентацију Србије, светске прваке који су управо освојили Светску лигу без иједне изгубљене утакмице. Ватерполо савез Србије поклонио је Смедеревцима опрему за ватерполо утакмице.
Трибине Спортског центра биле су пуне као  80-тих година на коцертима највећих звезда еks Југославије.

Након 30 година, Спортски центар је почео да одолева зубу времена и отварањем базена заустављено је пропадање овог објекта и створен савремен спортски комплекс.
Смедерево сада има један од најмодернијих базена у Србији, који ће свакодневно моћи да угости више стотина купача. Утакмице, културне и забавне догађаје, са трибина ће моћи да прати око 7.000 гледалаца. Цена улазнице је изузетно повољна, 150 динара дневно, док је за децу до 7 година улаз бесплатан.

Посетиоцима и гостима добродошлицу је пожелео градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић.
" За Смедерево кажу да је престоница грожђа и гвожђа, ја вам кажем да је Смедерево такође престоница културних и спортских збивања. Прошле године отворили смо спортску халу у којој су обављене припреме за отварање Универзијаде. Дворана Смедерево била је домаћин дела Универзијаде 2009. и других важних утакмица. Осим  школе пливања, забаве и  рекреације , очекујемо да ће Смедерево захваљујући олимпијском базену, у догледно време, изнедрити нове ватерполо репрезентативце, истакао је градоначелник смедерева Предраг Умичевић.
Посетиоце су потом поздравили председник Ватерполо савеза Србије, Велибор Совровић и капитен златних момака, Вања Удовичић. Њих двојица су изразили наду да ће отварање базена бити почетак развоја ватерполо спорта у Смедереву и захвалили се граду што су имали част да управо ватерполисти отворе овај спортски комплекс.

У Смедереву се око 12.000 младих људи активно бави спортом. Изградњом базена створени су услови за развој спортова на води и спиртске културе уопште.
Радост дугоочекиваног отварања базена са Смедеревцима је поделио члан Управног одбора Ватерполо савеза Србије и градоначелник Београда Драган Ђилас.
"Видим да ће више Смедереваца моћи да прати ватерполо утакмице него што је то могуће на београдским базенима.Овде ће моћи да се играју пливачка и ватерполо такмичења највишег ранга. Задали сте задатак Београду, трудићемо се да вас стигнемо. Надам се да ће многа деца научити да пливају упаво овде, истакао је Ђилас, бацајући лопту у воду, чиме је званично отворен олимпијски базен у Смедереву. Сезону купања отворили су омладинци Веслачког клуба Смедерево, док су репрезентативци бацали потписане лопте и ватерполо капице у публику. Одушевљење публике кулминирало је када је на небу изнад Спортског комплекса бљеснуо спектакуларни ватромет.
Отварању базена присуствовали су заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, заменик председника Скупштине Бојан Костић и бројни представници, друштвеног, политичког, културног и спортског живота града.

Програм отварања олимпијског базена завршен је наступом ВИВО бенда и Сашке Јанковић.