Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Златни стрелци Смедерева


 
Чланице Стрељачке дружине Смедерево постигле резултате вредне пажње .

На Шампионату Србије у екипној конкуренцији МК пиштољем за јуниорке победила је селекција Смедерева са 1.583 круга испред Црвене звезде са 1.503 и Кикинде са 1.509 кругова.
Стрељачка дружина Смедерево, постигла је изванредан успех на недавно завршеном државном првенству у Новом Саду. За златне девојке у овој спортској дисциплини и руководство Стрељачке дружине  у Пленумској сали Градске управе Смедеревео организован пријем.
На великом успеху Стрељачкој дружини су честитали заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, помоћник градоначелника за локалну самоуправу Бојан Теофиловић, председник Скупштине града Бранче Стојановић и његов заменик Бојан Костић.
У јакој конкуренцији женска екипа ове дружине забележила је одличне резултате и нашем граду донела четири златне и две сребрне медаље.

У дисциплини СПОРТ  ПИШТОЉ, јуниорке Стрељачке дружине Смедерево освојиле су Прво место у екипном такмичењу.
Злато су нашем граду донеле  Ана Лајчак , Александра Лекић и Ана Алемпијев која је била друга у појединачном такмичењу.
У дисциплини ПУШКА  ЛЕЖЕЋИ СТАВ , екипа кадеткиња такође се изборила за највиши пласман. Прво место заједничким снагама освојиле су Бојана Бечановић, Сара Илић и Јелена Јаковљевић која се златом окитила и у појединачној конкуренцији.
У истом саставу Смедеревке су биле друге у дисциплини ТРОСТАВ  30 x 10 екипно, док је у појединачној конкуренцији још једну златну медаљу Стрељачкој дружини нашег града донела поново Јелена Јаковљевић.
Пријему су поред младих чланица присуствовали и представници руководства Стрељачке дружине, председник Синиша Машовић, спортски директор Милутин Јовановић, секретар и тренер Бобан Маринковић и стрелац и тренер Никола Симић.
На данашњем пријему  констатовано је да би оваквих успеха било и више када би се услови у којима тренирају стрелци побољшали. То ће се пре свега постићи када почне да ради стрељана у приземљу новоизграђене Дворане на Спортском центру. Овој дружини такође је потребно и ново савременије наоружање. Тако да, сложили су се представници Стрељашке дружине, с поносом треба гледати на успех смедеревских јуниорки и кадеткиња, које су као најмлађе у групи са знатно слабијом опремом од конкурентских такмичарки, оствариле овако значајан пласман. Самим тим, надају се да су на прави начин скренули пашњу љубитељима спорта и на ову дисциплину.

Данашњи пријем представници Стрељачког клуба искористили су да информишу представнике локалне самоуправе о резултатим досадашњег рада али и плановима за нередни период. Поред осталог најавили су иницијативу да уместо стрелишта Мајдан, које тренутно користе за тренинге, ускоро поново активирају некадашње стрелиште изнад Фудбалског стадиона на Плавинцу. Поред бољих услова за извођење тренинга, предност ове локације је и са аспекта безбедности, нагласили су представници стрељачке дружине Смедерево. Њима је, након срдачног разговора, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић уручила поклоне с обележјима града.