Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Злато на старту сезоне

Јуниорска репрезентативка Смедерева, Ана Алентијев, нову такмичарску сезону почела је одличним резултатом у првом колу Купа Стрељачког савеза Србије, на ваздушном стрелишту на СПЕНС-у у Новом Саду, где је у суботу освојила прво место у дисциплини ваздушни пиштољ.

 

Захваљујући резултату од 375 кругова, освојила је златну медаљу у јуниорској конкуренцији. Друго место припало је Јовани Драгачевац из Стрељачког клуба „Алекса Дејовић"  из Ужица са 364 круга, а треће Анђели Арсовић из Партизана са 357 кругова.

 

Постигнутим резултатом Алентијев је заузела четврто место у сениорској конкуренцији, иза репрезентативки Србије Бобане Величковић из Стрељачког клуба „Бор 030" са 376 кругова на трећем месту и Јасне Шекарић из Црвене звезде са 377 кругова и златне Александре Ристовић која је ову медаљу освојила резултатом од 378 кругова.

 

Ово је сјајан почетак сезоне за нашу младу такмичарку и наставак њених добрих резултата.

За Стрељачку дружину „Смедерево" у првом колу Купа наступиле су пушком и млађа јуниорка Даница Денић и јуниорка Јелена Јаковљевић са солидним резултатима.

 

Друго коло купа ССС одржаће се 23. новембра у Смедереву, а пре овог такмичења, на Стрелишту у Смедереву одржаће се традиционални, једанаести по реду Меморијални турнир „Желибор Младеновић Желе" серијском ваздушном пушком. Турнир је од ове године и званично уврштен у календар такмичења Стрељачког савеза Србије.