Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Злато за Ану Алентијев

Прво коло Купа Стрељачког савеза Србије (ССС) ваздушним оружјем „А“ програма, одржано је протеклог викенда на електронским метама на 10 м (40 стрељачких места) на смедеревском стрелишту и у организацији Стрељачке дружине „Смедерево“.
 
Класификација и бодовање резултата урађени су у складу са Правилником за организовање Куп такмичења ССС.
Смедеревце је највише обрадовала златна медаља Ане Алентијев у јуниорској конкуренцији пиштољашица. Стрелац Стрељачке дружине Смедерево и члан јуниорске репрезентације Србије Ана Алентијев са резултатом од 371 круга, тријумфовала је испред, са истим бројем кругова, али већим бројем унутрашњих центара, другопласиране Марије Бубало из СД „Панчево 1813“ и трећепласиране Милице Словић из СД „Алекса Дејовић“ из Ужица, која је бронзану медаљу освојила са 368 кругова.
Смедеревцима је посебно задовољство и част била да након Олимпијских игара у Лондону, на које су у марту са првенства Србије испратили најбоље српске стрелце, поново дочекају на свом стрелишту, најлепшем и најмодернијем објекту тог типа у Србији, на првом домаћем такмичењу након Олимпијских игара.
Међународну сезону српски стрелци почињу учешћем у финалу Светског купа од 22. до 27. октобра у Бангкоку на Тајланду. Како је истакао в. д. селектора Горан Максимовић са седам стрелаца, ово је најмасовније учешће на престижном такмичењу у историји нашег стрељаштва: пиштољем ће гађати Зорана Аруновић, Јасна Шекарић (обе „Црвена звезда“), Дамир Микец („Полицајац“), Андрија Златић („А. Дејовић“, Ужице) и пушком Ивана Максимовић („Нови Београд Ушће“), Андреа Арсовић („Партизан“) и Немања Миросављев („Нови Сад“).
Наш клуб ће поново бити домаћин најбољим стрелцима Србије у другом колу Купа ССС, у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама на 10 метара, које ће се одржати на нашем стрелишту 24. новембра.
На стрелишту у Смедереву почела је са радом и бесплатна школа стрељаштва за децу основношколског узраста, којој могу да се прикључе сви заинтересовани. Стрелиште у Смедереву је отворено сваког дана и за све остале који би да се рекреативно баве стрељаштвом.