... Санација дивљих депонија Обнова механизације Синиша Мали посетио Слободну зону Смедерево Бесплатни конверзацијски курсеви енглеског и италијанског језика


Злато за Ану Алентијев

Прво коло Купа Стрељачког савеза Србије (ССС) ваздушним оружјем „А“ програма, одржано је протеклог викенда на електронским метама на 10 м (40 стрељачких места) на смедеревском стрелишту и у организацији Стрељачке дружине „Смедерево“.
 
Класификација и бодовање резултата урађени су у складу са Правилником за организовање Куп такмичења ССС.
Смедеревце је највише обрадовала златна медаља Ане Алентијев у јуниорској конкуренцији пиштољашица. Стрелац Стрељачке дружине Смедерево и члан јуниорске репрезентације Србије Ана Алентијев са резултатом од 371 круга, тријумфовала је испред, са истим бројем кругова, али већим бројем унутрашњих центара, другопласиране Марије Бубало из СД „Панчево 1813“ и трећепласиране Милице Словић из СД „Алекса Дејовић“ из Ужица, која је бронзану медаљу освојила са 368 кругова.
Смедеревцима је посебно задовољство и част била да након Олимпијских игара у Лондону, на које су у марту са првенства Србије испратили најбоље српске стрелце, поново дочекају на свом стрелишту, најлепшем и најмодернијем објекту тог типа у Србији, на првом домаћем такмичењу након Олимпијских игара.
Међународну сезону српски стрелци почињу учешћем у финалу Светског купа од 22. до 27. октобра у Бангкоку на Тајланду. Како је истакао в. д. селектора Горан Максимовић са седам стрелаца, ово је најмасовније учешће на престижном такмичењу у историји нашег стрељаштва: пиштољем ће гађати Зорана Аруновић, Јасна Шекарић (обе „Црвена звезда“), Дамир Микец („Полицајац“), Андрија Златић („А. Дејовић“, Ужице) и пушком Ивана Максимовић („Нови Београд Ушће“), Андреа Арсовић („Партизан“) и Немања Миросављев („Нови Сад“).
Наш клуб ће поново бити домаћин најбољим стрелцима Србије у другом колу Купа ССС, у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама на 10 метара, које ће се одржати на нашем стрелишту 24. новембра.
На стрелишту у Смедереву почела је са радом и бесплатна школа стрељаштва за децу основношколског узраста, којој могу да се прикључе сви заинтересовани. Стрелиште у Смедереву је отворено сваког дана и за све остале који би да се рекреативно баве стрељаштвом.