Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Злато за смедеревске пиштољашице

Пиштољашице Стрељачке дружине „Смедерево" (Ана Алентијев, Ана Лајчак и Сара Илић) освојиле су 1. место за јуниорке на Првенству Централне Србије, у гађању ваздушним оружјем у дисциплинама А програма на 10 метара, које је у суботу  23. фебруара одржано на Стрелишту у Смедереву.

Ана Алентијев освојила је 2. место за јуниорке појединачно, а у сениорској конкуренцији пиштољашица, екипа у саставу: Ана Алентијев, Ана Лајчак и Александра Лекић освојила је 4. место.

Стрељачка дружина „Смедерево" наступила је на овом такмичењу и са јуниорском женском екипом пушком (Јелена Јаковљевић, Даница Денић и Александра Вујасин). Сви стрелци СД „Смедерево" испунили су норме за Државно првенство које се ове године одржава у Панчеву, 16. и 17. марта. На овом такмичењу наступили су клубови из региона Централне Србије, који је и највећи, више од 100 стрелаца из 15 клубова.

Прошлог петка Стрељачке репрезентације Србије завршиле су припреме на новом стрелишту у Смедереву за  Шампионат Европе ваздушним оружјем у Одензеу у Данској од 24. фебруара до 3. марта.

Прва група српских стрелаца одлази у Одензе 25. фебруара (јуниорске репрезентације пушком, вођа пута Ненад Петковић, в.д. селектора Горан Максимовић и тренер репрезентације Лидија Михајловић), а друга група 27. фебруара (сениорске екипе пушком и пиштољем и тренери репрезентације Јелена Аруновић и Драган Доневић). Прве на ватрену линију излазе јуниорке пушком 27. фабруара.Домаћа такмичења настављају се 2. марта, када ће у Крагујевцу бити одржано треће коло Лиге и Купа ССС, Б програм, 10 метара.