Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Значајне користи од писања Пројеката

Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ у сарадњи са Програмом друштвено економског развоја 2 (РСЕДП2), који финансира Европска унија, 21. марта је у Пожаревцу организовала  једнодневну обуку на тему „Како написати успешан предлог пројекта“. Циљ обуке је да учесници прођу кроз разне процесе у писању успешног предлога пројекта.
Данас је у згради ГУ у Смедереву, започета дводневна радионица, са темом руга  Студија изводљивости и анализа трошкова и користи (ЦБА) као алати у управљању пројектним циклусом. Ово је друга (од три) мини радионица, која је намењена запосленима у локалним самоуправама из читавог региона.
 Учеснике је на почетку предавања поздравио домачин, градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић.
„Врло је важно искоритити предприступне фондове, да нам се не деси да њихова искоришћеност буде само 10 до 15 одсто, као што се десило Бугарској и Румунији. Зато су одељења за Локално економски развој значајна, јер је јако важно да будемо активни, да се подносе пројекти и максимално искористе предности, поготово сада када смо постали кандидат за чланство у ЕУ. Користим прилику да зато позовем све ваше колеге и вас да кандидујете што више пројеката, како би максимално искористили фондове који су нам сада доступни“- нагласио је градоначелник Умичевић.

Ово је друга (од три) мини радионица, која је намењена запосленима у локалним самоуправама из читавог региона.