... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Поводом обележавања Светског дана туризма, у петак је у просторијама Туристичке организације Србије у присуству бројних угледних званица одржана свечана додела награде "Туристички цвет", за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма.

 

Награда "Туристички цвет" додељује се у пет категорија за период јул 2012-јул 2013. године, а награда за најбољу туристичку манифестацију ове године припала је Међународном амбијенталном позоришном фестивалу "Тврђава театар" Смедерево. У име смедеревског фестивала под отвореним небом награду је примио Слободан Шуљагић, заменик председника Савета фестивала Тврђава театар.

 

Образложење:

 

„Бројни су разлози који мотивишу људе на путовање. Упознавање са културним наслеђем свакако је једно од најважнијих мотива. У то би могли да сврстамо и догађаје који се организују у занимљивом и несвакидашњем амбијенту. „Тврђава театар" је најмлађи позоришни фестивал у Србији који је основан пре пет година, управо као одговор на изражену потребу уметника и публике Србије за савременим амбијенталним представљањем врхунских театарских поставки. До сада програме овог фестивала видело је више од 100.000 посетилаца. Ова манифестација је такође допринела утврђивању културног идентитета града који је објединио културну и туристичку понуду и промоцију Смедерева као града, и Смедеревске тврђаве као идеалног простора за презентацију високих уметничких домета."

 

У категорији најбоље туристичке организације, награда је припала Градској туристичкој организацији Крагујевац.

 

У категорији рецептивне туристичке агенције, награду је добила поклоничка агенција Српске православне цркве "Доброчинство" из Београда.

 

Награда у категорији угоститељски објекат за смештај припала је сеоском туристчком домаћинству "Голијски Конаци" из Ивањице, а у категорији организације или појединца за допринос унапређења туризма и подизању квалитета туристичких услуга, награде су добили Национални парк Фрушка гора и креаторка сувенира Ана Петровић.

 

Додељене су још две специјалне награде ван конкуренције које су припале Mатематичкој гимназији из Београда и Mузеју Николе Тесле.

 

Ово је шеста година за редом како се додељује награда "Туристички цвет" на Светски дан туризма.