Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Компанија "Comico oil" д.о.о. предала је данас, 20. јануара, нешто пре 12 часова конкурсну документацију на основу огласа коју је објавио град Смедеерево за изградњу рафинерије нафте. Смедерево је у закуп понудило 113 хектера по почетној цени од 100 милиона динара а конкурсна комисија ће 25. јануара отворити све пристигле понуде. На предлог Комисије, најбољег понудјача изабраће градоначелник Предраг Умичевић, док о  закључивању Уговора о закупу треба да одлуче одборници Скупштине града.

 

 

Председник Комисије, Милијана Новаковић начелник Градске управе Смедерево рекла је бројним новинарима да је Comico oil, до сада први и једини доставио документацију. Иначе, у саставу Комисије су  јавни градски правобранилац Милена Нисев која је заменик председника Комисије и чланови: Даница Јефтовић, директор Републичког геодетског завода, Ненад Крчум, директор Дирекције за изградњу, урбанизам и градјевинско земљиште, Милена Јовановић, начелник Одељења за јавне набавке и НИП, Слободан Угљеваревићм новинарима обратио се , начелник Одељења за имовинско правне послове и Драган Крстић, начелник Одељења за урбанизам, изградњу и комуналну делатност.

 

Приликом предаје документације, за коју је владало изузетно велико интересовање медија, окупљеним новинарима обратио се Радомир Радивојевић, заменик директора "Comico oil" д.о.о.

 

    " Имам част и задовољство да вас обавестим да је компанија "Comico oil"  предала сву потребну конкурсну документацију на основу огласа коју је објавио град Смедерево за изградњу рафинерије нафте. Као што знате, реч је о парцели површине око 115 хектара у делу Индустријске зоне. Ова инвестиција вредна је 250 милиона долара, па се слободно може рећи да се ради о највећој гринфилд инвестицији у Србији у последњих 30 година. У Смедерево, Србију и регион са нама долази нова технологија, а Рафинерија ће допринети смањењу спољно-трговинског дефицита због велике извозне оријентисаности будућих производа "Comico oil",  истакао је Радивојевић и додао:

        " Сачекаћемо предвидјени законски рок за избор најбољег понуђача и тада чемо Вам на конференцији за новинаре, овде у Смедереву наредне недеље, изнети много више о току инвестиције, нашим будућим активностима и улагањима у град Смедерево и државу Србију.
    
       За сад могу да кажем да наша понуда испуњава све захтеве огласа, да смо понудили изузетне финансијске услове у време велике светске економске кризе, као и да "Comico oil" нарочито инсистира на очувању животне средине и испуњавању еколошких стандарда који су прописани у земљама Европске Уније.

       Уколико будемо прихваћени од града Смедерева, "Comico oil" ће Рафинерију нафте Смедерево, почети да гради у септембру ове године и завршиће је у року од 36 месеци.

       Наше активности ангажоваће у току саме градње око 2.200 градјевинских радника, запослићемо српска предузећа, а почетак производње значиће усавршавање и радна места за велики број радника, не само у рафинерији  већ и у пратећим делатностима. Наше студије показују да би се на овај начин упослило више од  три хиљаде људи, рекао је новинарима заменик директора "Comico oil" д.о.о. Радомир Радивојевић.