... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


 
 
Др Јасна Аврамовић, заменик градоначелника Смедерева, отворила је изложбу дечјих радова у Музеју, под називом Додир.
Реч је о  изложби радова насталих за време боравка деце у вртићима Предшколске установе Наша радост. У стварању ликовних радова учествовали су и корисници  Дневног боравка "Сунце".
Изложба је својеврстан одговор најмлађих инспирисан недавном посетом изложби "Смедерево под прстима". Реч је о првом контакту малишана са изложбеном музејском поставком уз могућност да експонате  додирну, а не само погледају.
Деца су уз помоћ васпитача користила различите технике и материјале, тканину, дугмад, папир, семенке...
Татјана Гачпар, директор Музеја у Смедереву, се захвалила деци и пожелела им да остану тако маштовита и креативна. " То нам даје подстрек да и у будуће у креирању музејских  програма наставимо сарадњу са нашим најмлађим суграђанима. Ова изложба нам говори да су ваша жеља и машта велики и да можемо заједно да научимо много једни о другима, као и о нашем граду како бисмо га волели још више и бринулим о њему, истакла је Татјана Гачпар, директор Музеја Смедерево.