Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


 
 
Јуче је у JУТИ ( југословенско удружење туристичких агенција) у Београду одржана конференција за новинаре, на којој су градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић и заменик градоначелника, др Јасна Аврамовић, презентовали туристичким новинарима 123. манифестацију "Смедеревска јесен".

"Смедеревска јесен је 123 године стара ода грожђу и пољопривредним производима, и ова ће бити и том духу, где ће се величати грожђе, вино и сви остали пољопривредни производи. Центар догађања, када је вино у питању ће бити Вински град, а на Тргу ће бити продавани пољопривредни производи, тако да ће грађани Смедерева и драги гости, којих очекујемо да ће бити неколико десетина хиљада, од 6. до 12. септембра могућност да купе по врло повољним ценама грожђе, воће, вино и остале производе. Такође ће бити постављена велика изложба на којој ће пољопривредни произвођачи моћи да на савремен, модеран начин, изрекламирају своје производе чиме ће постати део српског, али и светског тржишта и у оквиру бренда "смедеревско воће" показати шта је то што нудимо ове и наредне године. Ова манифестација традиционално обухвата и привредни сајам, на коме ће учествовати више од 40 излагача. У оквиру пројекта Туристичке организације Смедерева "Тврђаве у Тврђави", који су подржали Министарство за културу и Министарство за Косово и Метохију ће се сигурно представити најмање двадесет локалних самоуправа, а очекује се наступ и две локалне самоуправе са Косова и Метохије. Уобичајен сегмент "Смедеревске јесени", дефиле, ове године ће имати измењен садржај, јер ће садржати и карневалске групе из гостујућих градова. Богат културно-уметнички програм ће се одвијати на неколико локација у граду- у Тврђави, на Тргу и на градским улицама. Због великог интересовања учесника, ова манифестација ће трајати од 6. до 12. септембра. Богатим садржајем смо испунили све ове дане"- рекао је Умичевић и позвао све оне који желе проведу пријатне тренутке у Смедереву уз богат програм и добро друштво, да дођу и да уживају у граду који је увек отворен.

Заменик градоначелника, др Јасна Аврамовић, сопштила је присутнима који ће све извођачи наступати на овој својеврсној светковини вина и грожђа, која ће бити и званично затворена концертом групе "Ван Гог".

"И Дунавски парк ће бити актуелан током ових дана. Ту ће се у казану од 300 литара кувати рибља чорба коју ће сви пролазници моћи бесплатно да дегустирају. Биће одржано и такмичење у кувању рибље чорбе. Смедеревска јесен ће бити богата програмима и на Карађорђевом брду, Тргу Николе Крге, који представља "капију града", тако да ће свако ко прође овуда добити симболичан поклон. Оно што ће бити још једно изненађење за све госте су велике кошаре са воћем које ће бити постављене на Тргу и у Великом граду Тврђаве, па ће сваки путник намерник и гост, моћи да се послужи воћем. Такође, завршавањем Дворане Смедерево и Олимпијског базена, Смедерево је постао изузетно интересантан град за спортска дешавања, па ће и ова манифестација обиловати такмичењима у пливању, тенису, боксу и осталим спортовима"-истакла је заменик градоначелника др Јасна Аврамовић и позвала туристичке новинаре буду наши гости.

Конференција је завршена уз грожђе и вино, како и доликује промоцији "Смедеревске јесени".