Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Самостална изложба Елизабете Маторкић Бисенић под називом "Лице сна" отворена је синоћ у Галерији савремене уметности Смедерево.


Елизабета Маторкић Бисенић у Галерији савремене уметности Смедерево представила је амбијенталну инсталацију комбиновану од радова мањих димензија 30x30 цм (полиптих) и великих комада 200x170 цм (диптих) и 300x170цм (триптих).

Дела су рађена у комбинованој техници и графитом на платну. Представе на зидовима допуњене су објектима у простору. Реч је о јастучићима сунђера "третираним вербалним интервенцијама из дијалога свакодневнице". Како је тематика изложбе сан, свесно и подсвесно, јастучићи и симболично подупиру мисао, односно тело и главу.

Елизабета Маторкић Бисенић рођена је у Београду 1964. године. Студирала је медицину и сликарство. Дипломирала је сликарство у класи проф. Чедомира Васића 1991. године на ФЛУ у Београду. Магистрирала је сликарство код истог професора 2000. године на ФЛУ у Београду. Радила је као стручни сарадник на ФЛУ у Београду 1999. године. Као асистент приправник радила на истом факултету 2000- 2002.године.

Од 2005. године доцент на Факултету Уметности у Нишу, где предаје Пластичну анатомију.